tisdag 28 december 2010

zanzibar!

Vackra fina exotiska och underbara lilla o!
Nar man trodde att livet inte kunde bli battre landade vi pa Zanzibar.
Jag visste visserligen sedan tidigare att Zanzibar och fina Bwejuu Beach och fenomenala Robinsons Place var en liten bit av himmelen men precis som med de dar krakningarna pa berget sa forsvinner intensiteten ur minnet efter en viss tid. Motet med Zanzibar och med Bwejuu Beach och Ann och Edi pa Robinsons Place var en liten bit himmel.
Skona dagar, salta bad och makalosa middagar. Eldar pa stranden om kvallarna, trummor under manen och exotiska frukter till frukost. Vi har somnat till ljudet av havet och vagorna och vi har vaknat i gryningen, i en glodande soluppgang over havet, med gyllene solkatter vart tak, reflektioner fran den glittrande oceanen strax nedanfor vart balkong-rum.

Igar snorklade vi pa revet i Blue Lagoon. Vi seglade ut med en liten klassisk Dhow som luktade fisk. Var kapten hade en strahatt full med krokar i olika storlekar. Vi agnade ett par timmar at att ligga i ytan med cyklop och snorkel, forundrade over revets stora variation av koraller och fiskar och andra livsformer. Till och med Daniel snorklade tills bade tar och fingrar var skrynkliga. Och det maste betraktas som ett gott betyg at revet.

Vi har gatt timslanga promenader langs den kritvita stranden, i sand sa finkornig som mjol, vit som korall. Vi har atit fantastiska middagar och mangder av exotisk frukt. Har smakar frukten av solsken och varme och kroppen svarar med lycka.

Idag har vi lamnat Bwejuu for Zanzibars norra udde -Nungwi. Det forefaller omedelbart vara ett nerkop jamfort med Bwejuu men annu har vi upptackt alltfor lite for att kunna gora en rattvis bedomning.

1 kommentar:

  1. Vi njuter med er och minns med glädje vår egen jul på Znzibar. Kram mor och far

    SvaraRadera