onsdag 15 september 2010

Fotboll på Kopparvallen.

I Åtvidaberg var kvällen vacker men en liten aning kylig. 4505 personer hade valt att gå till Kopparvallen för fotboll. Den övervägande delen av publiken höll värmen, dels genom att sitta och trängas på läktarna med sittplatser, dels därför att kvällens match gick ÅFF och dess supportrars väg.
Vi som stod på bortaläktaren huttrade desto mer.
Ett gäng entusiaster försökte sig på den vanligtvis så gångbara ramsan 'vi som hatar gnaget hoppar nu' men av rädsla för att rasa genom läktaren så hoppade samtliga ganska försiktigt.
Efter Åtvidabegs första mål enades man om att nu var i alla fall gnaget på nedflyttningsplats och på så sätt kunde man genom lite kognitiv omstrukturering stå ut med kvällens resultat, även efter andra målet.
I sista minuten hade visst Djurgården smällt till med ett mål och reducerat, vi hade redan gått därifrån då.


För egen del kunde jag ägna mig åt att lista ut olika finesser på nya kameran och experimenterade med ljusinställningar och exponeringstider. Fotbollen var ganska tråkig att titta på och de gula dräkterna som Djurgården spelade i var direkt missprydande. Så jag riktade mitt medelmåttiga fotbollsintresse mot kameran och att betrakta spelarna genom linsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar